Spørsmål som ikke er besvart

Basert på FVN.no, ikstart.no, og vår tidslinje, så er det noen spørsmål som ikke er besvart. Her er de tingene jeg sitter igjen med nå, som jeg ikke føler er 100% dekket:

  1. Det var Christopher Langeland, og ikke Monica Grimstad som hadde første møte med Kjetil Rekdal. Kjetil Rekdal er ansatt i IK Start, og det virker således merkelig at det var Langeland, og ikke Grimstad, som informerte om styrets beslutning. Det var altså styret i IK Start som besluttet å opprette en personalsak, ikke Start En Drøm. «– Jeg hadde ikke anledning til å være på det møtet, men har hele tiden hatt tett kontakt med Christopher, sier Grimstad. » Sa Grimstad til FVN . Er dette godt nok, arbeidsrettslig?
  2. Et slikt møte, som skal avklare en ansatts arbeidsforhold, bør innkalles skriftlig av dokumentasjonshensyn til senere, samt at det også bør være helt klart for arbeidstakeren hva som er grunnen til møtet. Det er også normalt å informere om at det er lov å ha med seg faglig hjelp, som fagforeningsrepresentant eller advokat. Dette virker ikke som er blitt gjort. Selv om det ikke er 100% en feil i henhold til lovverket, så tjener det åpenbart ikke IK Start sin sak, i en eventuell rettsak senere.
  3. Timingen! Dersom det er hold i de rykter vi har gode kilder på, så er det ikke snakk om noen, i seg selv, alt for alvorlige saker. Vi snakker verken #metoo eller underslag. Kunne dette ha ventet til første kamp var over, og puste gjennom nesa?
  4. Kjetil Rekdal sier fra scenen på Kick torsdag kveld, i følge FVN: «Det jeg tror mange glemmer, og spesielt media som jakter sensasjonsstoff, er at det er barn, foreldre og kone i bildet». Dette er jo mildt sagt spesielt, når han selv går til det skrittet å møte opp på kampen på lørdag, og på den måten utsetter seg selv for mer spekulasjoner og ikke akkurat er med på å dempe denne saken, som jeg først forstod at var det han ønsket.
  5. Advokat Flågan sier at Rekdal er i fulle rett til å utføre sin jobb, og av den grunn leder laget. Men hvorfor var han der ikke på fredag på siste trening før kampen? Kommer han til å komme på trening på mandag? (Treningen på søndagen etter kamp er restitusjon og individuell). Oppdatert: Det er IKKE fellestrening mandag, men det er det på tirsdag. VG skriver nå at treningen der blir IKKE ledet av Rekdal.

Så; det finnes spørsmål til begge sider i denne saken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *